Work that shape!

Axelpasset gick hur bra som helst, delningarna syntes rejäääält. Och jag är inte ens på diet än, what's up with that?! Gillas ;) 
 
Ska massera sambons armar och axlar nu är det tänkt, sen njuta av lite kall cola i soffan yummie! Vi lekte lite fotografer på gymmet idag, här är resultatet:)
 
 
 
 







 


 



Axelpass nr 1

Idag står det axlar på dagens schema! Ska försöka ta lite fina bilder också är tanken :) Dessutom är både Martin och jag HELT lediga idag, känns som att det var längesen. Det har alltid varit nåt som har behövt göras, eller så har jag gått av ett nattpass på morgonen. Idag ska jag i alla fall plugga, massera och träna. Sen kanske jag tjatar till mig en liten tur till IKEA eller nåt liknande skojigt. Lägenheten är i totalt kaos efter flytten, saker lite överallt och vi har knappt några gardiner. Men det kommer, vi har ju typ precis flyttat! Hade det inte varit skönt om alla flyttlådor bara hade ställt upp sig själva nånstans där de passar?! Önska kan man ju..
 
Dagens upplägg:
Rodd 8 min
Uppvärmning giantset omvända flies/dips/chins
Stångpress
Sidolyft
Liggande sidolyft
Omvänd pec-dec
skullcrushers
 
www.mmsports.se här hittar ni den snygga shakern! Missa inte de nya aminosyrorna, XLNT. Bra på ALLA sätt, tycker både jag och katterna ;)
 

Legday completed

Då var den officiella bendagen klar! Mycket rumpa blev det.. Fy vilken pump! Bara älskar kombinationen av Jacked XX och Gakkic, nu är det dessutom kampanj på Gakkic! Tänkte passa på.. http://www.mmsports.se/Kosttillskott/PWO-Prestationshojare/Pre-Workout/Body-Science-Gakkic.html
 
Dagens upplägg exkl 1-2 uppvärmningsset
5 min stairmaster i raskt tempo
Donkey kick 4x20
Box squat 4x15
Hacksquat ss marklyft(fyfan säger jag bara) tappade räkningen men blev mellan 15-20 reps vare gång
Omvända gynstolen
Leg curl 40 sekunder x4
Leg extentions 20x4
 
Dog lite där ett tag.. Pricken över i:et var ju när en av killarna sa "är inte det där för tungt för dig?" när jag hade lastat på mellan 90 och 100 kg på hacksquaten. "Nä, det ska vara tungt ju" svarade jag glatt och körde 15 reps. 
 
Nuså har jag både skor och tävlingsbikini.. Bring it on!! Bygga bygga bygga, ALL IN! 
 
 
 

Ben, massage, armar och tävlingsteam

ÄNTLIGEN är det klart med tävlingsteam, Martin och jag kommer att ingå i Team MMsports
Känns jätteroligt att få ingå i detta Team med fantastiska atleter och att få äran att bli coachad av Oliver Adzievski!

All in, nu kör vi mot Luciapokalen och Decembercupen!! 

Www.mmsports.se 
The one and only!

Tankar

https://www.youtube.com/watch?v=7H_g7mpavQI

Ja, det är ju lite delade åsikter. Måste faktiskt säga att jag håller med Helene i detta klipp. Jag kan förstå Rebecka Weidemo, MEN, det känns också som att man då har en tråkig inställning till kost och träning. Träning och kost ska ju inte vara ett måste, det ska vara någonting som ingår i ens livsstil för att man ska må bra. Inte för att man ska känna sig tvingad eller dålig när man ser andra som tränar och är i form. Jag kan också tycka att det är lite tråkigt att man angriper just träning och kost, varför inte titta på kvinnorna som är modeller och går catwalk? Jag kan räkna upp fler ohälsosamma konsekvenser av en sådan livsstil än av en livsstil med träning. Jag tror också att många får mer ångest av modellidealet än av träningsidealet eftersom enligt min uppfattning vill inte många tjejer ha muskulösa kroppar. 
 
Råd till er som inte tycker om att träna:
1. Gör det ni tycker om, tycker du om att ta en cykeltur, gör det. Promenad kanske passar bättre, promenera mera!
2. Ansträng dig för att faktiskt hitta någonting som du tycker om.
3. Känner du att du verkligen inte hittar någonting som du tycker om, försök att ändra inställning kanske. Det kan ju faktiskt vara så att innan ditt träningspass sitter du och tänkar att det kommer vara tråkigt, jobbigt eller att du inte kommer att kunna någonting. Alla har varit där. Alla har varit på ruta ett. Men du kommer till ruta två och då är det du som kan och någon annan som är ny. TÅLAMOD :)
4. Fundera ut vad du vill göra med din kropp, hur du vill att den ska se ut. Kontakta typ en PT eller någon som kan mycket om olika träningsformer.

Sengångardag

Är nu inne på natt 3 av 3, känns bra. Lovande början! Sambon är på grillfest med sina kusiner i Kävlinge och jag sitter här med mina äldre vänner :) Får säkert höra en och annan historia från förr!
 
För övrigt idag har jag varit så enormt trött. Tror att det blev efter ryggpasset igår som verkligen tog kål på mig. När Martin väckte mig imorse såg jag ut som en björn som nyss vaknat från sin vintersömn, hårig, halvt blind och vill bara sova igen. Eller äta. Så idag har jag faktiskt lyssnat på kroppen och bara vilat, bortsett från en tur till Maxi. Välbehövt och mycket skönt. Imorgon ska jag försöka vända rätt dygnet igen, skola på måndag och tisdag sen dagpass på fredag. 7-16, ojojoj vad det kommer kännas i kroppen att det är på fel sida om dagen för mig.
 
Nåväl, imorgon blir det bröst och axlar. Eventuellt lite armar också, vi får se. Primärmusklerna är i alla fall bröst och axlar. Tänkte fundera lite på upplägg inatt och läsa på lite om just dessa muskler på mina muskelkort från http://beijeranatomi.tictail.com/product/anatomisk-kortlek . Grymt bra kortlek som gjorts av en Naprapat! Fint illustrerade och det enda som tyvärr inte står är information om nerverna. Annars står det om ursprung, fäste, funktion på ena sidan och en bild på muskeln/musklerna på andra sidan. Mycket omtyckt och välanvänt!
 
 
Nej, nu ska jag gå och göra lite nytta!
Tjungeling!
 

Vad motiverar dig?

Blev inspirerad av en amerikansk tjej på instagram. @mshell som ska tävla i women's physiq nu i helgen. Hon postar alltid videos och bilder där hon bara sprudlar av energi och öser ut motivation! Helt underbart:)

Över till ämnet! Motivation, inspiration.. Vad motiverar och inspirerar dig? Vad får just dig att sticka ut och springa, eller lyfta tunga vikter på gymmet? Tycker det kan vara roligt att veta vad som motiverar er:)




Proteinkaka

Gjorde dubbel sats protein(pannkaka) till jobbet igår. Har gjort kakan i ugn nu för att slippa stå vid spisen och steka 200 pannkakor. Den såg ut som värsta vulkanen!


Hade i jordgubbscasein istället för vanilj och lade frusna bär i botten. Sen värmde jag björnbär som sylt! Helt klart godkänt:)

Backday!

Dagens plan är att köra rygg på gymmet! Här kommer upplägget:
5 min rodd
Uppvärmning 3 set
Omvända flies/dips/chins
Hantelrodd TILL FALIURE
Stångrodd 8x6
Latsdrag MTUT
Smal rodd ss bred rodd
Marklyft

Vad tror ni? :)



Vad är knepet?

Har förstått att några undrar hur jag har kunnat få sån bra utveckling under dessa månader. Jag började mitt kostschema första januari och höll det strikt i 3 månader, sedan la jag in en cheat meal varannan vecka i samband med ryggträning eller benträning. 

Jag kör ALC och gakkic tillsammans med MMsports Jacked XX vid styrketräning. Efter träningen äter jag 1 banan och dricker MMsports Whey 100(bästa smaken i alla smaker) tillsammans med Glutamine(2 skopor). Senast 30 min efter äter jag kyckling och ris. Ligger just nu på mellan 2000kcal-2300kcal.

Summa summarum, min utveckling beror på diciplin, självkännedom, bra kost och tuff träning. Ingenting annat. You wanna look like a beast, train like a beast!





Livet är segt utan internet.

Eller i alla fall inläggen här, det är inte lika roligt när man måste knappa på mobilen. 

Sitter här med min proteinkaka, Glycine och Criminal minds. Mumsigt! 

Drog av ett axelpass idag! Kände mig stark och hade bra kontroll, som alltid efter en behandling hos Brydes Osteopati:)

Upplägg
8 min rodd
Rotatorkuffen
Arnoldpress
Baksida i pecdec
Axelpress hantlar 12-8 reps
Sidolyft

Eftersom det var så fint väder tog jag med mig Mini på en liten joggingtur efter passet, helt underbart! Sol, värme och trevligt sällskap, kan det bli bättre?




FÖRLÅT!!

Det blev ingen uppdatering igår som jag lovade.. Jag hann inte helt enkelt. Så det blir en "mittinatten/tidigmorgon"-uppdatering.
 
Allt gick bra hos Thorbjörn, vi bestämde att jag ska gå en gång i månaden(oftare om jag upplever besvär). Det såg relativt bra ut, hade bara 4 mm längdskillnad i benen nu jämfört med 15mm. Positivt! Atlas(översta ryggkotan) såg bättre ut även den och revbenslåsningen håller på att bli bättre också. Troligen beror revbeslåsningen på bågskytten faktiskt. Iom att det är en väldigt monotom rörelse så blir det ju spänt osv. Men det är bara en teori! Så om jag har några bågskyttevänner som läser, kontakta mig! Har lite tips och trix för att förebygga samt avhjälpa besvären. 
 
Benupplägget såg ut så här:
5 min rask gång lutning 20 på löpbandet
2 uppvärmningsset i samtliga övningar. Målet var faliure eller ett rep kvar till faliure
knäböj supersetat med stela (har redan ont i rumpan)
Benpress smala ss breda ss bulgarian splits(typ utfall, återkommer med bild) SJUKT BRA ÖVNING! Man märker verkligen vilka svagheter man har..
Leg extensions ss Leg curl 
Vadpress 
 
Jag varierade antalet reps men höll mig kring 8or som lägst när benen inte pallade mer. Vissa gånger sänkte jag vikten och fortsatte, andra gånger sa det totalstopp:) 
 
Snart dag att sova! Då blir det Glycine och ZMA från MMsports, CHECK IT OOOOOUT! 
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Vitaminer-Mineraler/ZMA/Body-Science-ZMA.html
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/Enskilda/Body-Science-Glycine.html

Jag är sjukt sugen på ett par tights från http://myway2fitness.se/shop/produkt-kategori/tights/
Men jag kan inte bestämma mig, nu är det ju snart löning och allt.. Borde kanske slå till, eller önska mig ett par i födelsedagspresent? *happyface* Det hade varit fräckt med ett par vita eller rosa wordfusion.. Varför vara som alla andra när man kan stå ut lite? ;)

Osteopaten

Dags för mitt återbesök hos Thorjörn Bryde och hans osteopatklinik. Får se hur illa det är idag:) 

Här är en bild på alla diplom och tidningsartiklar som Brydes har medverkat i! Grym meritlista må jag säga:)

Blir en uppdatering senare om benpasset, varför jag inte uppdaterade igår osv:)

The harder you work, the luckier you get

Lite kombopass idag! Supersetade rygg med bröst och avslutade med tre övningar axlar samt poseringsträning. Kändes bra men jag känenr mig ganska sliten i kroppen nu efter några intensiva dagar i skolan, taskig sömn, tuff träning och tre jobbnätter. Sen flytten på det. Oh, I need a vacation :)
 
Men, vila gör man i graven! Här kommer upplägget:
Bröstpress i smith ss stångrodd
Hantelpress ss smal stångrodd
Sidolyft liggandes på bänk
Axelpress med stång ss stående sidolyft
 
Körde 4-6 set med 8-12 reps eller tills jag inte fick upp vikten längre. Nu blir det sparris, kyckling och RIS!
 
Ååååh igår var jag så sötsugen... Vad gjorde jag då? Tog en banan med lite jordgubbar till proteinpannkakan :) Var så sjukt nära att gå loss på kakorna och kanelbullarna som fanns på jobbet.. men NÄ! Stick to the plan :) Håller man sig inte till planen kan man inte förvänta sig att få de resultaten man vill ha.
 
 

Tips!

Det var absolut TOMT på gymmet när jag kom in. Inga bilar på parkeringen, ingen inne på gymmet. Sen kan man ju fråga sig vem som är så korkad att man sticker till gymmet för att springa på ett löpband. Jo, jag :) Jag brukar faktiskt ta tillfället i akt och springa ute när det är så här fint väder, men idag hade jag faktiskt ingen lust med det. Jag ville köra på mitt löpband och njuta av ensamheten på gymmet.
 
Tänkte dela med mig av lite tips kring träning. Någonting som jag upplever fungerar bra för muskeltillväxt är intensiva styrkepass med relativt få styrkeövningar men fler set. Det gör att jag helt enkelt kör slut på muskeln som jag vill ha tränad, sen byter jag övning. På så vis orkar jag inte köra 5 olika bicepsövningar(vilket enligt mig är helt onödigt). Är du osäker på tekniken i en övning, fråga en instruktör eller titta på hur andra gör. Men först och främst bestäm dig för vart du vill att det ska kännas! Kör du smal rodd men blir trött i axlarna? Då kanske du kör för tungt. Kör du bänkpress men blir trött i framsidan på axlarna? Be någon kunnig kontrollera din teknik. Marklyfter du 200kg och känner att du får ont i nacken. Sänk vikten och kontrollera din teknik. 
 
Du tjänar absolut ingenting på att vara viktkåt, eller på att träna med fel teknik. Tvärt om kan du förstöra mer än vad du gör nytta! 
 
Ett tips till är spänn musklerna långsamt i styrkeövningen. Oavsett vilken det är, latsdrag, rodd, knäböj, biceps curl WHATEVER. På så vis känner du lättare vilken del av din kropp som arbetar och du pressar muskeln lite mer än om du står och viftar med en vikt fram och tillbaka 30 gånger utan att bli trött. 
 
1. Ha tålamod - Rom byggdes inte över en natt
2. Lär dig rätt teknik
3. Variera, våga prova nya övningar
 
3 enkla tips som hjälper supermycket :)
 
 

Cardio

Nattjobb igen, blir hela helgen som det ser ut nu, även nästa. 

Idag blir det cardio, kommer köra högintensiva löpintervaller på löpbandet sen hem och vila innan jobb. Intervallerna gillar jag för att de pressar en både mentalt och fysiskt på ett annat sätt än styrketräningen tycker jag. Det är en högre pulsintervall och man "dör" snabbare. Hatkärlek på det! Älskar docl känslan efteråt, man är skönt trött och förbränningen är igång för fullt. BURN FAT, BURN!

Brukar alltid dricka en Jacked Fuel innan och ta två kapslar ALC aminosyror, samt bodusciende BCAA under passet. Upplever att energin får en boost, svetten rinner och förbränningen går upp till typ 210% ;) är man dock känslig mot koffein ska man nog inte dricka en hel Jacked Fuel. Börja med en halv. Kan tyvärr inte länka via telefonen(vet ej hur man gör) men Jacked Fuel finns på www.mmsports.se, i deras butik i Malmö eller hos Oliver på Fitness Force!

bjuder på en svettbild! Tills vi ses igen... Eat clean and lift DIRTY!


Ass, ass baby

Vad jag har förstått är ju RUMPA väldigt viktigt inom Bodyfitness och Bikini Fitness.. Så här har ni en sneekpeek. Squats, löpning och framförallt SPINNING built this ASS
 
How about that?!
 
 

Ryggen är nu slaktad

Puh hörrni, det blev ett bra upplägg idag!
 
Följer båda Kai Greene och Dana Linn Bailey på Insta och facebook. Blev nyfiken på deras uppvärmning så jag provade! Här är upplägget!

5 min rodd
Uppvärmning giantset på omvända flies/dips/chins (DLB/KAI STYLE!!)
Latsdrag ss pushdowns
Smal rodd ss stångrodd
Hantelrodd
Marklyft

Kroppen kändes lite sliten och trött idag, men jag höll bra tempo och fokuserade på kontraktion till 100% och musklerna svarade SJUKT BRA! Höll mig till 1-2 uppvärmningsset för att anpassa vikten och börja på en vikt som inte varför tung/lätt, sen körde jag 4-6 set med 8-10 reps. Marklyften körde jag bara set med 10-12 reps, jag var ganska slut i hela kroppen vid det laget. Nöjd med min insats, nu ska jag inta sängen innan natt 2 av 3 påbörjas!
 
Tyvärr fick jag inte med någon bild då jag tränade ensam och inte hade någon som kunde fota. Men tro mig, ryggen börjar bli bra. Köttig, definierad och snart kan jag flyga utan flygplan ;)
 
Och kolla här vilka snygga tights! Och hoodies! Och accessoarer! Gillar verkligen designen och materialet, synd bara att de jag köpte för ett tag sen var för små och att jag inte haft riktigt ekonomi för att investera i ett par nya. Kika in!! Det är verkligen ONE OF A KIND kläder. Det gillar jag i alla fall. Varför vara som alla andra liksom?!
http://myway2fitness.se/shop/
 
Delar med mig av lite muskelporr i form av DLB och Kai.


PWO med en trött Anna

Idag är jag lite sliten måste jag erkänna. Men med tre dagar skola och nu tre dagar natt den här veckan så får jag vara lite trött känner jag. Sitter ändå här med min PWO, JACKED XX. NU jävlar ska här köttas rygg, BEGGER BETTER STRONGER!
 


 
Återkommer med upplägget när jag är färdigtränad! Har ett litet upplägg klart men jag får se vad kroppen säger. Jag gillar tänket jag har nu faktiskt, "Less is more". Du behöver inte köra fyrahundraelva övningar på ett och samma gympass. Det räcker med 3-4 övningar, OM du verkligen kör slut på just den muskelgruppen i den vinkeln du tränar. Biceps och triceps behöver man nog bara typ 2 övningar, anser jag. Lagom antal övningar, hög intensitet mellan seten och tuffa reps. That's the way! Iaf för min kropp. 
 
 

Inspiration

Tänkte dela med mig av en inspirationskälla som jag har. Den största inspirationskällan i mitt liv. Han är snäll, ödmjuk, hjälpsam, klok, smart, snygg, målinriktad och en sjukt bra människa helt enkelt. Jag är verkligen välsignad att ha en sådan fin människa i mitt liv. När jag är nere plockar du upp mig, du lyssnar, finns där när jag behöver dig som mest och står ut med mig helt enkelt. Du får mig att vilja träna hårdare, bli bättre och utvecklas. Du får mig att vilja bli en bättre människa på många sätt. 

Titta in på hans blogg www.mrkaizen.se för att se hur han tränar, äter och tänker. Boggen finns länkad på min sida under "länkar". Det är intressant att höra hans åsikter och se hans utveckling mot bodybuilding -100. Du kommer dit och jag tror på dig, står bakom dig och kommer alltid att finnas för dig. 


Hoppas ni alla sover gott, själv får jag vänta till 7 innan sängen är min. Gonatt gott folk!


Spinning och positiva besked

Jag är världens mest lättade tjej just nu. Pratade nyss med min mamma om Snövit. Snövit är vår lilla japanska spets, vår lilla beibis. Hon har varit jättesjuk ett bra tag nu och igår hade vi helt förlorat hoppet om att vi skulle få behålla henne. Men det får vi, som det ser ut nu. Hon har dock en mycket kraftig infektion i strupen, magsäcken och tarmarna som gör att hon är jättesjuk. Men det är behandlingsbart, eventuellt får hon leva med mediciner resten av livet. Huvudsaken är att vi får behålla våran lilla donna! Hon är hemma med min mamma nu och är jättetrött, men nöjd att få komma hem. Fick förslaget av en vän att kontakta en Homeopat för att få rätsida på hennes tarmar, det ska vi göra så fort hon är piggare. Tack för alla era fina kommentarer på facebook <3
 
 
 
Blev en tapper skara på spinningen! 60 minuter tuff spinning, fy vad vi svettades och tog i, helt underbart! Jag själv hade otroligt ont i benen efter gårdagens benpass, så det blev lite lättare motstånd på cykeln än vanligt. Men svetten rann som sagt ändå.På måndag blir det 45 minuter igen, fokus på sprinter och hög puls! Ca 30 min aktiv spinning blir det :) Grymt bra för sommarformen! Nu ska jag göra mig iordning för en natt på jobbet!


 
Tjingeling!

Lyxigt värre

Ligger i sängen och vilar. Har poodpreppat mina proteinpannkakor till inatt och imorgon natt, de såg gudomligt goda ut!


I en sats av dessa är det:
200g äggvita
2 hela ägg
1,5 skopa kaseinpulver(db rich chocolate och vanilj)
Hallon efter tycke

Gjorde en smak i taget, först vanilj och sen choklad. Blev som Tigerkaka!! Vispade äggvitan fluffigt, tillsatte ägg och protein. Vispade och hällde i formen, först vaniljsmeten och sen chokladen ovanpå toppat med hallon. Fattas bara lite vanilj kesella!

Prova och njut! Sjukt mättande och lite lyxigt samtidigt. På ett nyttigt vis:)

Grötfrukost

Vaknar upp till en strålande fin dag och dagens bästa mål, gröt! Idag blev det blandade bär och Whey Delite choklad mixat med fiberhavregryn. http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Vassleprotein-Whey/Body-Science-Whey-Delite.html
Träningsvärk i rumpan och heeeeela baksidan efter gårdagens benpass, och lite ont i underarmarna faktiskt. Förmodligen från alla stela ben som jag masserade igår i skolan. 
 
Idag blir det förhoppningsvis 60 min spinning på Fitness Force, har ju några som LOVAT att de äntligen ska våga sig på ett av mina spinningpass. Får se hur det blir med det, har mina aningar;) Ska lyssna på lite nya låtar och se om jag kan få in dem i passet, kanske blir det ännu tuffare? Jag vet ju att mina spinnare klarar det ;)
 
 

Massagedag

Hamstrings och vader har jag hunnit massera - KUL!!! Fick till och med lite vadmassage själv, åh vad mina vader behövde det. 

Ner med ris och lövbiff, mumma:) Sen återgå till att massera stela ben!



Legday!

Vaknade kl 10 efter att ha sovit bättre än jag gjort de senaste dagarna, det kanske vänder nu?! Inte direkt utvilad men utvilad nog till att hoppa upp ur sängen, köra mina burpees och äta min goda gröt. 
 
Schemat sa BEN, jag sa FYFAN. Dagens upplägg såg ut så här:
6 min rast gång på löpbandet i högsta lutningen
1 minut per set, 40 sekunders vila. 
Leg curl 8 set
Benpress 8 set
Knäböj 8set 8 reps på 70-80 kg
Leg extention
 
Som ni nog förstår blev det inga höga vikter för benen tog slut ganska fort. Med Jacked XX från MMsports får jag sånt sjukt tryck bara av första övningen, det är nice! Och halvvägs igenom passet ville jag bara gråta, kräkas och samtidigt köra lite till. Hade sjukt hög intensitet och jag måste tacka min underbara pojkvän för detta underbara upplägg som verkligen tog kål på mig. Vill ni prova på tuffa träningsprogram som verkligen chockar kroppen, kolla in hans blogg www.mrkaizen.blogg.se. Nu ska jag i racerfart hoppa in i duschen och göra mig redo för att massera 4 kunders hamstrings och vader :)
 
Uppdaterar när vi har lunchpaus! PUSSPUSS
 
 

Yoga - varför?

Kände att jag verkligen behövde ta mig ner på jorden igen. Bort från stress och bara fokusera på lugn och ro i kroppen. Så jag åkte till Oasen i Trelleborg och var med på ett yogapass. Kroppen tyckte det var jobbigt, men huvudet sa att det var välbehövligt. 
 
Jag har börjat med yoga nu på senaste tiden när jag har tid(läs tar mig tid) som ett komplement till min gymträning. Detta för att jag ska bli smidigare i kroppen och för att jag ska kunna posera bättre och lära känna min kropp på ett annat plan samt för att få en bättre inre balans. Vi som styrketränar mycket "glömmer" ofta att musklerna blir stela och förkortas. Att börja stretcha, träna smidighet eller borja med yoga är aldrig försent. Man känner sig stel som en pinne. Men varje gång jag går till yogapasset så tänker jag "Fyfan vad jag är stel. Men att jag är här är ett steg närmare en smidigare kropp. Kämpa på nu Anna. Vill du vara bäst?" Svar, ja. Jag vill i alla fall ge tjejerna en utmaning på scenen, men framför allt komma i mitt livs bästa form. 
 
I may not be there yet, but I am closer than I was yesterday. Varje val du gör för dig antingen mot ditt mål, eller bort från det. You choose yor own path. You choose your destiny.
 
Oj vad djup jag var nu. Dags att laga proteinpannkakor med underbart vaniljcasein:)
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Casein.html
 
 

Vill du få större axlar?

- Ja då måste du träna därefter!
 
Var lite lagom motiverad när jag stack till gymmet, hade väl ingen direkt plan på vad jag skulle köra utan jag ville känna efter hur kroppen kändes först. Jag har ju känt mig ganska trött hela helgen och dessutom sovit sjukt dåligt två nätter i rad nu. Det som räddade mig var nog faktiskt min lilla powernap på lunchrasten i skolan. Efter det kände jag mig som mig själv igen. Lungorna är också bättre, tror det är den extra dosen ventoline. 
 
Blev axlar, som ni förstod på inläggets överskrift! 
 
Uppvärmning:
5 min rodd
Uppvärmning av rotatorkuffen
Hantelpress till faliure
Sidolyft 6 set 40-50 sekunder per set
Arnoldpress till faliure
Axelpress i smith 40 s 3 set - Här ska man vara så slut att man knappt orkar stången
40s x 10 set vadpress (behöver bygga större vader)
 
Jävla mastodontpass vill jag lova! Är förvånad att jag orkade köra på som jag gjorde. Men nu är det KLART! Och som jag skrev innan, vill du bygga upp dina axlar så att de blir runda och snygga, kör den här:

 
Blev inspirerad av min snygga pojkvän som filmade lite under sitt ryggpass idag, så jag filmade sidolyften ;) Ber om ursäkt för taskig kamera (IPHOOOONEEEEE)

God morgon!

Time to rise and shine! Vädret är mulet och regnet hänger i luften, tur att jag ska vara inne på Hälsoteket hela dagen! Massage av baksida ben och göra sig mentalt redo för skolpraktiken imorgon står på schemat och äggen som jag kokade igår blev PERFEKTA ;D Det är inte alla som kan göra perfekta ägg hörrni ;) Nu ska här mumsas. 
 
Hoppas på att kroppen känner sig piggare fram mot eftermiddagen så att jag kan köra ett litet gympass.. Annars får det väl bli en dag vila, och det har väl ingen dött av? Ibland är det faktiskt bättre att vila :) 
 
Talk to you guys laterssss! Tipsa gärna om vad ni vill att jag ska skriva om, ibland får jag lite idétorka känner jag =/ Och ursäkta den korniga bilden, IPHONE. 
 
 

GLAD TJEJ!

Sitter just nu och försöker svälja ner mina vitaminer, usch de fastnade i halsen.. Finns det nåt värre när tabletter sätter sig på tvären i halsen?! Mår mycket bättre nu, fick sova i ca 2 timmar efter att jag kommit hem. Hoppas att natten inatt inte blir lika jävlig. 
 
KLARADE FYSIOLOGIN!! Fick ett glatt sms av bästa Åsa på Hälsoteket där det stod att jag klarat 90% av provet. Snabbaste svaret jag fått någonsin tror jag, så nu slipper jag oroa mig för det! Det som var lite irriterande i efterhand är att jag vet att jag kryssade i fel svar på iaf en eller två frågor, SOM JAG EGENTLIGEN KAN SVARET PÅ. Men ja, min hjärna ville inte riktigt samarbeta imorse, så jag är glad att jag blev godkänd :)
 
Full fokus på anatomi och massagegreppen. Känner du dig stel och trött i kroppen så masserar jag dig gärna! Har en egen bänk som jag kan dra med mig lite överallt(närheten av Trelleborg). Just say when and where, I'm there ;) 
 
Ska ta och använda Benji(mitt skelett) lite för att träna in lite fler skelettmuskeldelar på latin och sen traggla lite M biceps femoris, m semitendinosus och m semimembranosus. Tror att jag kan m soleus och m Gastrocnemius ganska bra.. Men övning ger färdighet. 
 
 
 

Fysiologi

Började dagen med en fysiologitenta på morgonen. Sen raka vägen hem tyvärr.. Jag är inte den typen av person som gnäller, men fyfan vad min astma är jobbig just nu. Spenderade natten till idag med att till en början grubbla på massa skitsaker, oroa mig och ha lite problem med andningen när jag låg ner. Sen när jag väl kunda slappna av lite mer så fick jag ännu svårare att andas, näsan täppte till o lungorna ville inte alls ta hand om syret. Hade haft lite problem under dagen när jag körde cardio också, men då tänkte jag att neheeej jag ska inte ge mig. 30 min högintensiva intervaller skulle det vara, varken mer eller mindre. Det gick ju bra, tog lite astmamedicin och sen var det bra med det. Jag har haft astma i hela mitt liv, jag brukar få lite dippar ibland men det har inte direkt hindrat mig från träningen eller så förutom när jag varit förkyld. Men då ska man ju inte träna ändå :) Nu blir det i alla fall Ventoline var 3e timma och hoppas att lungorna blir lite mer samarbetsvilliga. Tror att det är kombinationen av megamycket pollen och fuktig luft som har gjort att lungorna protesterar lite. Som tur är så går det över :) Tänkte öka på lite Glutamine också för att se om det har nån effekt. Finns på: http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Aminosyror/Enskilda/Body-Science-Glutamine.html
Enkelt att blanda i protein, saft eller någonting annat. Neutral smak så det smakar ingenting :)
 
Blir ett nytt inlägg lite senare, nu ska jag plugga :)
 
Hejsvejs!
 

A day in the life of a bodybuilder

 
Få människor inspirerar som Kai Greene. Big inspiration! 

Cardio

Krångliga lungor är ingenting att hänga i granen. Tur att det inte är jul. Troligen gick fröken Torseld på lite för hårt i början så lungorna tappade sin bästa förmåga. Andnöd efter 5 minuter så jag fick springa ut och ta Ventoline som jag alltid har med mig vid behov. 2 sippar sånt och sen på't igen. Inte bättre. Sänkte hastigheten. Inge vidare bra det heller. Men det blev 30 min i alla fall. Skam den som ger sig.




Traditionell frukost

Idag blir det min "vanliga" frukost! Minus proteinpulvret :) Havregryn och ägg med lite Green Valley sirap. HEAVEEEN :) Sirapen finns här: 
http://www.mmsports.se/Halsokost/Livsmedel/Lagkalorisaser/Green-Valley-Ranch-Syrup.html
 
Såg ni ESC igår? Kan ju säga att jag blev sjukt paff när Hen vann. Men det var en vinst för alla Dragqueens och folk som väljer att gå emot strömmen! Good for them :) Nåt som är ännu roligare är Facebook. Helt ärligt, om det är en viktig match, ESC eller någonting annat "viktigt", så nog tusan hittar man femtioelva statusuppdateringar om just detta. 
 
Ner med frukosten och iväg på ett cardiopass, lite roligt att jag fortfarande har SKITONT i rectus abdominis(Långa magmuskeln) efter magträningen i torsdags efter spinningen.. Helt sjukt, har nog aldrig haft sån träningsvärk i magen. I did good :)
 
Avslutar inlägget med en bild på Miss Olympia Figure, tjejen med den överlägset snyggaste fysiken. Innan jag fick upp ögonen för Nicole Wilkins var min drömkropp en kropp som Miss DLB, Dana Linn Bailey. Hon har en snygg muskulös kropp, absolut. Men Nicole är ett strå vassare ;) 

 

Lördag!

Har haft ett sånt otroligt problem med acne sen jag var typ 15, sen jag kom in i puberteten helt enkelt. Nu har jag inte lika stora problem! Kan ni gissa varför? Jag har börjar ha citronskal i gröten och dricka citronvatten på färsk citron.

Citron är nämligen bra för ditt immunförsvar samt rensar kroppen och läker skador! Det trodde man inte om
Denna sura frukt:)

Måste bara skriva lite om min pwo.. JACKED XX! Den är sjukt grym alltså:) jag körde den idag innan gymmet och jag kan ju lova att om jag suttit i bilkö till gymmet så hade jag lätt kunnat gå ut o lyfta alla framförvarande bilar bort från vägbanan. Tur att Tim körde och att det varken var rödljus eller bilkö!
Jacked finns här: 
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/PWO-Prestationshojare/Pre-Workout/Jacked-XX.html 

Nu återgår jag till eurovision med mitt hjärta!

Happy dots to y'all!






Tryck utan dess like - trött som en gnu

Gårdagens ätardag gjorde susen kan jag säga. Hade tryck redan efter frukosten, kroppen var superladdad för bröst och axlar. Allting bara skrek "TRÄNA MIG!!". So I did ;)
 
Allt gick helt enligt plan, om inte bättre. Efter fjärde setet sidolyft var jag död, men jag fortsatte ändå och körde dropset istället. Knänböjen tog kål på mig, jag började på 10 kg per sida men på de två sista seten var jag nere på bara stången, jag som ändå har ett pb på 115kg. Kände mig stark men ändå svag, haha! 
 
Tror i alla fall att mina boobiesar kommer må sämst imorgon, har svårt att få träningsvärk i axlarna.. Någon som vet vad det kan bero på? De växer ju så att det knakar men jag får aldrig ont. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig mot jobbet för 5 timmars kvällsarbete :)
 
 

Cheatmeal

Igår blev det faktiskt ett litet cheatmeal. Kroppen tycker jag är i fas och jag kände att jag kunde offra mig för en fuskmåltid. Så det blev Rose Garden med mina bästaste! Kan ju säga att det var sjutk gott och lätt värt det. Men, gott folk! Inga mer cheat innan min födelsedag, NOPE! It's over and DONE! Känns alldeles för lyxigt att cheata varannan vecka. Men jag har helt sjukt bra tryck i HELA kroppen efter gårdagens mat, känns riktigt bra!
 
Gårdagens ryggpass var SVINJÄVLAJOBBIGT, och jag har sjuk träningsvärk i magen. Körde två(och en halv) magövning efter spinningen i torsdags. Hela rectus abdominis gör ont. HELA. Aj..
 
Idag blir det axlar, bröst och lite ROMPAH! Fortsätter på mina 40-70 s set :)

Uppvärmning 5 min löpning
Rotatorcuffen
Sidolyft
Stångpress
liggande sidolyft
Bröstpress i smith
Flies i maskin
Knäböj
 
Let's go get that pump and hope for some musclegrowth ;) Avslutar inlägget med en Då&Nu bild!



Nu
 
 

Såndär konstig frukost igen

Har ni ätit kalkon någon gång? MUMS VAD DET ÄR GOTT! Blir kalkon och ris till frukost idag tillsammans med den godaste av Green Valley Ranch kalorifria såser. Japp, KALORIFRITT! Ni finner dem här: 
http://www.mmsports.se/Halsokost/Livsmedel/Lagkalorisaser/Green-Valley-Ranch-BBQ-Sauce.html
Trodde först att det var för bra för att vara sant, en sås utan kalorier! God smak och de finns till och med i chokladsås och i form av olika sirap som man kan ha på pannkakorna eller gröten.

Fördelar med Green Valley Ranch BBQ Sauce

  • Passar perfekt som sås eller marinad till grillad mat.
  • Fri från socker.
  • Kalori–, Kolhydrat– och Fettfri.
  • Naturliga färger och aromer.
  • Fri från Glutamat.
  • Passar diabetiker och glutenintoleranta.
Så om du tror att du aldrig mer kan äta sås bara för att du vill tappa lite fett kan du tänka om :)
 
Nu ska jag återgå till min frukost, ha en superbra dag mina vänner :)
 
 
 

God förmiddag alla där ute

Vad händer idag då? Hos oss blir det pyssel med flytten och ryggträning på kvällskvisten. Angående upplägg så tänkte jag fortsätta på 40-70s per set, kan vara intressant att se vilken effekt det har på ryggen.

Upplägg:
8 min rodd
Chins
Stångrodd
Bred rodd
Latsdrag

Tänkte inte köra särskilt många övningar utan istället fokusera 100% på varje övning. 

Vad tror ni om det upplägget?



Hejsan hoppsan!

Då har jag kommit hem från Malmö, kissat, kastat i mig gröten innan spinningen och hunnit steka upp lite kött som jag kan äta i helgen kanske. Ibland får jag upp farten ;)
 
Skatteverkets föreläsning var intressant, helt okej i varje fall. Fick lite mer klarhet i vissa delar kände jag, men det är ganska mycket som jag måste kolla upp också. Kommer ta tag i masserandet lite mer regelbundet nu när vi har flyttat till den nya lägenheten, just nu är det mesta kaos här. 
 
Nu är det dags för mig att sticka iväg till Fitness Force och spinna litegrann! Tänkte svepa i mig denna gudagåva när man behöver lite extra fokus eller energi:
http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Drycker/Energidryck/Jacked-Fuel.html

Tjingeling så länge!

Skatteverket

Idag blir det besök på skatteverket som har en föreläsning om att starta eget. Hoppas att de kan tillföra någonting! Uppdaterar lite senare om ifall jag lärde mig någonting nytt och spännande:)

Annars är det spinning på schemat ikväll! 60 svinjobbig minuter med bra musik och högt tempo. Ska bli sjukt roligt, hoppas att många bokar sig:) men jag längtar såklart till fredag, rygg på schemat och ledig natt.. Dessutom är min kära pojkvän också ledig så att vi kan umgås lite och greja med flytten. Det ska bli helt underbart att flytta till den nya lägenheten, helt nyrenoverad och fräsch. Vilken dröm! 

På dessa bilder är det som ni ser inte klart, det roliga blir sen att jämföra då och nu.. Det man har bytt ut i köket är spis, golv, målat, köksbänk, kyl, frys och satt in en spisfläkt.


I badrummet har man bytt ut ALLT!

I övriga rum har man målat och bytt golv:)


Nog om lägenheten! Nu ska jag dricka lite BCAA från www.mmsports.se :)

Hur gör Anna?

Tänkte dela med mig lite av kosttilskotten som jag använder och skriva varför jag använder dem, kan ju vara intressant att veta! De flesta produkter är från MMsports och Body Science som har överlägset bäst produkter på marknaden, enligt mitt tycke. 

ALC - aminosyra som ökar förbränningen. Brukar ta två tabletter innan träning tillsammans med min PWO,
Jacked XX - PWO, innehåller allt man kan önska sig i en bra PWO! Lagom med beta-alanine och en bra dos agmatine för att musklerna ska få ett grymt tryck genom hela passet. Innehåller även citrullinemalate, kreatin och koffein såklart. 
Celsius - Tycker att jag får ökad energi så därför brukar jag ta en Celsius(Lemon/Lime ofc) innan mina cardiopass.
Gakkic - Varierar med koffein och utan koffein, brukar blanda detta i PWO:n och upplever att jag orkar ge liiiiiiiite mer.
CLA - En kapsel som är gjort på linfröolja, har aldrig varit så förtjust i linfrön men måste få i mig dess fetter :)
Triad - Ett sjukt bra tillskott som ger kroppen de vitaminerna som man behöver, tråkigt nog har dessa slutat säljas och jag har ännu inte hittat någonting som jag känner är lika bra. 
Whey 100/Whey Delite Body Science - Tar alltid 1 skopa snabbt protein efter träning samt till frukost tillsammans med
L-Glutamine -  Hindrar katabolt tillstånd samt kan hjälpa immunsystemet att skydda kroppen, främjar återhämtningen och är allmänt bra ;)
Body Science Casein - Långsamt protein som jag har i mina underbara proteinpannkakor som jag äter VARJE dag, hur lyxigt är inte det?!
Malto - Tar detta under extremt tunga pass istället för en banan efteråt, detta för att tillföra kolhydrater till kroppen under träning så att kroppen orkar pushas ända in i det sista. 
Xtend aminosyror - BCAA aminosyror under träningen. Älskar verkligen den fräscha smaken. Favoriterna är mango/nectar och apple. Skulle vilja prova starawberry/kiwi, någon som vet hur den är?
Beta-alanine - ibland gör vi här hemma våra egna pre-workouts på aminosyror, gakkic och lite beta-alanine! 

Alla dessa tillskott hittar ni självklart på www.mmsports.se ! Där står även en kort beskrivning på varje produkt samt innehåll. GO GET IT!!



 
 
 

Ganska så nyvaken

Åh vad jag inte ville gå upp idag.. Och det ska jag inte heller!! Vilodag står på schemat, mcket välbehövd kan jag säga. Och slut på kyckling hade vi också så det blir matlagning för hela slanten, kyckling, fläskfile, ris, proteinpannkakor.. Mat i många olika former ;)

Glöm inte att vila lite då och då hörrni, det är under vilan man växer :)




Axel slaktad!

Fy-fan. Fyyyyyyy!!! Hann inte uppdatera igår om axelpasset, blev inringd på jobb. 

Anyway! Vi körde mellan 40-50 s aktivt vilket gjorde att vi hann med mellan 15-20 reps. Men jacked XX i kroppen så hade jag sån äcklig pump(på ett bra sätt). Både jag och Sara var nere på 2-3 kg hantlarna i sidolyften(vi fick börja med det då allt annat var upptaget av folk som tror att de äger gymmet o kan sprida ut sina saker ÖVERALLT). Efter det gick vi på hantelpress där jag normalt ligger på 15-20 kg hantlarna. 8 kg pallade jag. 8 kg! Då jäklar ni kör man så det brinner i musklerna:) TUMMEN UPP FÖR DET! 
Sen ville vi träffa baksida axlar och jävlas lite med ryggen så vi körde framåtlutad rodd. Vi båda ville gråta när vi var klara. Efter det.. Avslutade vi med en maskinövning, sidolyft i maskin. 

...

Bra pass!


Synd att tjejen är lite trött va..?

Lilla Anna och de stora pojkarna! 

Axel på ingång!

Åh vad jag ska slakta axel. Hårt, det ska brinna och bara SVIDA!!

Ja, idag blir det ett axelpass alltså:) 

Martins lillasyster Sara och jag tänkte dra ihop nåt riktigt jobbigt pass:)
Blir basicövningar med detta upplägg:

40-70s aktivt i varje set, sen kör Sara vilket blir min vila. 
Uppvärmning 10 min jogg samt rotatorkuffövningar
Hantelpress
Sidolyft
Stångpress
Sidolyft en arm i cable

Och jag ska jobba inatt, blir intressant om det är många lyft;) ajajaj ont bara jag tänker på det<3 






En historia om gamla Anna

Det har trillat in lite kommentarer om just "den gamla Anna". För det första så är jag precis samma gamla Anna som jag var när jag föddes, det enda som har hänt är att jag idag tar mer kontroll över mitt liv, låter ingen sätta upp sig mot mig eller trycka ner mig, OCH framför allt har mer insikt i hur jag ska äta och träna för att MÅ BRA.
 
Ni förstår, när jag sköt båge så hade jag faktiskt fortfarande problem med ätstörningen. Så här med facit i hand så tog det långt många år till från dess att jag blev friskförklarad 2006 tills dess att jag verkligen blev frisk. Idag kan jag själv säga att jag är frisk. För er som inte minns så sköt jag KOPIÖSA mängder pil(för att vara svensk bågskytt) samt tränade OERHÖRT mycket. Här snackade vi minst 3 pass om dagen. Det var löpträning(minst 1 mil), det var gymträning(2 timmar kanske?) och sist men inte minst bågskytte resten av dagen. Jag rådfrågade min läkare flera gånger om varför jag var så trött, bad honom ta prover osv. Alltid samma resultat, "Du behöver vila Anna, du tränar för hårt". Så ni tyckte om den Anna som höll på att träna ihjäl sig? Det gjorde inte jag. Jag mår tusen gånger bättre idag än vad jag gjorde förr. Tusen gånger bättre, kan ni tänka er? En annan händelse som jag vet att min bästa vän reagerade på när jag bodde i Olofström var när jag knappt kunde gå och hade dragit på mig en muskelinflammation i yttre benmuskeln. Vad gjorde jag då? Bad läkaren om en kortisonspruta och fortsatte tävla och träna. Eller den gången som jag hade feber men ändå kände att jag ville röra på mig? Jag stack ut och sprang 2-3 km för mer orkade jag inte. 
 
Hur åt jag då? 3 gånger om dagen kanske. Då fick jag i mig långt ifrån tillräckligt med näringsrik kost. Hur äter jag idag? 5 gånger om dagen, 2300 kcal. Jag trivs med kroppen, jag är inte ute efter att träningen ska göra ont eller att jag ska skada mig. Jag är ute efter att träna så att kroppen ska växa där jag vill att den ska växa, och för att den ska växa måste jag äta bra och må bra. Det gör jag idag. Jag har inte varit hos läkaren sedan jag flyttade till Trelleborg från Västerås. Det är över ett år sedan. Jag sover mycket bättre. Är mer utvilad när jag vaknar. Jag ser min kropp i spegeln och tänker "det här kommer bli skitbra, det ska bli så sjukt roligt att visa upp på scenen vad allt svett och slit har lett till". 
 
Jag har en sund inställning till livet idag. Jag har mål, men det måste man ha för att man inte ska sätta sig på röven. Men just nu inkluderar inte mitt mål några större prestationer inom bågskyttesporten. En dag gör jag kanske comeback, men det är inte idag. Vet ni varför? För att jag har andra mål och kroppen skulle inte orka träna så som jag gör nu och prestera inom bågskytten. 
 
Tack för mig:)

Massagedag

Idag blir det massage på Östergården! Så jag tar med mig bänken och smiter dit så att personalen får välbehövd massage. Känner du någon/något företag som behöver massage? Maila eller kommentera:) tar gärna emot tips och fler kunder! Att arbeta med massage är otroligt roligt, som magi! Även de som inte har ont eller besvär tycker om massage, det är avslappnande och man får lite tid att vara för sig själv. 

Så för mig blir det ner med frukosten och sen iväg för att packa upp bänken och göra lite mysatämning i rummet som jag får låna:)  

Uppdaterar senare!

Cookies!

Halkade in på en instagram som innehöll mat och massa annat gottigott.. Vi hade nämligen 2 övermogna bananer hemma som jag inte hade nån lust att trycka i mig efter träning(lagom är bäst). I alla fall, jag hittade ett receps på havre/proteinkakor! Så jag modifierade det lite för att minska på kolhydraterna(1 banan innehåller ca 27 g snabba kolhydrater) använde jag kruskakli(15g kolhydrater per 100g). Mosade bananerna, blandade i 40 g kruskakli och tillsatte 1,5 dl proteinpulver. Jag använde 1 dl Vanilj Casein från Body Science och ½ dl When Delite Choklad från Body Science. I originalrecepter var det havregryn och mörk choklad istället, men det bytte jag ut. 

Räknade lite på näringsvärdet, det blev 10 kakor så värdet borde bli följande(på ett ungefär):
Hela satsen:
40 protein
60 g kolhydrater
2-3 g fett


Mycket omtycka av oss båda! 

Brydes Osteopatklinik

Jag är helt i extas. Det är helt otroligt vad man kan göra med rätt utbildning och kunskaper! Jag fick tips av min lärare på Hälsoteket att jag skulle gå till Brydes och Torbjörn Bryde för att göra en analys av min kropp. Hon tyckte att min rörlighet i kroppen var väldigt dålig och berättade att Torbjörn är en grymt duktig osteopat. Jag har ju själv känt av lite problem här och var, därför har jag gått till en duktig massör här i Trelleborg. Det har absolut hjälpt med massagen, men på kort sikt. Liksom, jag ska tävla om ett halvår, så varför inte gå till någon som kan se så att kroppen funkar ordentligt och verkligen gå till botten med varför jag känner mer kontraktion i vissa delar än andra?
 
I alla fall så bokade jag tid hos Torbjörn, på 45 minuter radade han upp ALLA mina "defekter". Till slut frågade jag "Är det över huvud taget någonting som är bra?" Well, han sa ingenting om knäna i alla fall. När jag gick ut från kliniken kändes det som att jag svävade på moln. Kroppen har ALDRIG känts så lätt förut. Andningen är bättre, jag kunde röra huvudet bättre, gå bättre, bättre hållning. Ingen smärta! Det var fantastiskt, helt fantastiskt! Jag finner verkligen inga ord. 
 
Torbjörn berättade att oavsett om du känner av att du har problem eller inte så är det alltid bra att kolla igenom sin kropp. Så om du funderar på att tävla och är orolig över din symmetri, gå till Torbjörn och checka läget. Har du nån låsning nånstans kanske? Första besöker ligger på 700:-, sen blir det 550:- för återbesök. Jag har aldrig spenderat 700:- bättre i hela mitt liv. Jag känner verkligen hur bra det här var för min kropp. Titta in på www.brydes.se :)
 
Nu ska jag laga kylling! :)
 

Kyckling och ris, till FRUKOST?

Goddagens! Hoppas ni alla mår bra, i Trelleborg idag är det strålande solsken!
Riktigt härligt:) 

Hoppas att mitt förra inlägg var till lite nytta, ge gärna feedback! Påstår absolut inte att jag kan allt, vet allt utan det var skriver utifrån egna erfarenheter och diskussioner med PT osv. 

Just nu ligger jag och gottar mig under en filt efter frukosten som idag blev kyckling och ris. 


Ja, du läste rätt! I vanliga fall äter jag min gröt, men eftersom jag kommer träna senare idag så möblerar jag om lite i kostschemat. Jag vill ha kolhydraterna ganska tidigt på dagen samt innan och efter träning. Så kyckling o ris nu, gröt innan träning och sen kyckling o ris efter träning. Funkar bra för mig, då är jag klar med alla kolhydrater vid 19. 

Kl 15 ska jag till en osteopat i Vellinge! Det ska bli väldigt intressant vad han har att säga om den här lilla kroppen. To be continued!

10 åsikter om mat och cardio

Tänkte skriva lite om cardio och kost som alltid är ett hett ämne! Jag har själv varit fast i cardioträsket, kört cardio 4-5 gånger i veckan och styrka på det. Tänkt att cardio gör ju att man tappar fett, men jag tappar ju inte det jag vill, vad gör jag fel? Har också varit fast i matträsket. Åt på tok för lite och tränade på tok för mycket. Dessa 10 saker som jag listar är mina åsikter, vad jag har lärt mig och hur jag gör. Jag säger inte att någonting är rätt, men jag upplever att detta funkar! 
 
Många tjejer kör TOKMYCKET cardio. Jag har pratat med jättemånga som säger att de vill bygga lite snyggare muskler, men de är jätterädda för att bli bodybuilderkvinnor. Jag förstår er, men ni kommer inte bli så stora. Kvinnorna som tävlar i bodybuilding tränar, äter osv på ett helt annat sätt än vad ni och jag gör:)
 
Här kommer 10 tips som jag tycker är bra att tänka på :)
1. Cardio kan du köra mycket i en period, tex vid diet. Men då ska du ha ett bra kostschema som gör att du tappar fett och inte så mycket muskler. Gå till en PT om du vill ha ett sådant schema, det kan vara lite klurigt att göra ett eget kostschema. För mycket cardio gör att kroppen till slut vänjer sig och du slutar utvecklas.
2. Det går inte att bygga större muskler samtidigt som du kör cardio 3-5 gånger i veckan. 1-2 gånger HIT räcker! Tex 30 min löpintervaller/spinning eller annan typ av träning som höjer din puls REJÄLT.
3. Don't over do it. Tänk på att kroppen ska hålla i många år till. Leder och musklerna kan ta stryk av för mycket träning. Var nogrann med att vila och ha minst 1-2 riktiga vilodagar så att kroppen får återhämta sig. MEN, när du ändå tränar, se då till att det är JOBBIGT och att du SVETTAS SOM EN GRIS :)
4. Ät bra mat. Du bygger ingen snygg och muskulös/slank kropp på skräpmat. Ge din kropp mat som den mår bra av, kött, färsk frukt/grönsaker, ris/potatis. Oavsett om du tränar eller inte så bör du få i dig alla kroppens byggstenar. Kolhydrater(satsa på ris eller potatis som innehåller mindre kolhydrater än tex pasta), protein(rött kött, kyckling, fisk, bönor), fett(bra fetter som kokosfett, ägg, omega 3)
5. Ta bilder eller ha någon som hjälper dig se hur kroppen reagerar på din träning. Står du still? Växer du? Om utvecklingen står still, vad kan du ändra för att få fart på kroppen igen? Det kanske är så att du äter för lite/för mycket.
6. A och O är att äta regelbundna måltider 4-5 gånger om dagen och vara ärlig mot sig själv. Oavsett om du jobbar natt(jag brukar skippa kolhydraterna på natten och lägga dem innan och efter träning, äter mitt sista mål med kolhydrater ca 18-19) eller dag. Tänk på att om du jobbat natt så ställer du om kroppen till att natten är dag för dig, du måste fortfarande få i dig kalorier. Men det är desto viktigare att du får i dig RÄTT kaolrier. Äter du för lite så samlar kroppen på sig allt den kan och det händer absolut ingenting. Du kan också lägga in lite vardagsmotion i form av promenad till jobb/på jobb, cykla osv. 
7. Skippa godiset, börja kika lite på goda recept som är nyttiga. Sök på google eller matbloggar. Jag fann mycket inspiration när jag läste bloggen http://emmysliv.shapemeup.se . 
8. Drick mycket vatten. You heard me, KISSA MYCKET!
9. Sätt ett mål, ta reda på fakta så att du vet vad som kommer krävas av dig för att du ska nå ditt mål. Ha tålamod, det tar ett tag för kroppen att ställa om sig. 
10. Alla dessa dieter.. Skit i dem. Vill du tävla, ta kontakt med en tävlingscoach. Vill du äta för att presera bättre i en idrott, prata med din tränare/dietist/PT/kostrådgivare. Hitta en kosthållning som passar dig, som du mår bra av och där du kan äta det där favoritgottiset nån gång, men inte varje helg/dag. 
 
Låter detta rimligt tror ni, har ni fått lite svar på några av era frågor? Kommentera gärna om ni har fler funderingar. 
 
 
 
 

Dagens pass avklarat!

Hann till och med att massera finaste www.fitnessmini.shapemeup.se ! Och nu verkar en av katterna vilja ha lite massage, hon hoppade precis upp på bänken.. Ska strax tvätta bänken och plocka ihop den känner jag!

Gympasset på Fitness Force gick skitbra! Gick på tungt i hantelpressen, 20-22 kg tror jag att jag tog som tyngst..Hammerpressen gick bra även den, men jag var ganska så trött efter hantelpressen, så det blev låga vikter och bara pumpa tills det tog slut :) Det är jätteroligt att se att mina axlar har utvecklats så bra som de har, men det klart, kör jag dem 2 gånger i veckan så borde jag ju få resultat eller? Har lagt upp träningen så att jag kör ett pass med enbart fokus på axlar och ett pass med fokus bröst/axlar/rumpa. Då kör jag färre övningar som bygger på ovandelen av deltamuskeln så att jag ska få en snygg rundhet i muskeln. 
 
 Har faktiskt laddat ner en yogaapp! Eller två till och med, Daily Yoga och Daily Hathayoga. Tänkte ju att jag skulle börja med yoga för att bli lite mer rörlig och bygga upp de inre musklerna. Dessuom är det fantastisk avkoppling för huvudet. Mer avkoppling åt folket!







Sunday - FUNday!

Idag blir det bröst/axlar på gymmet! Eventuellt lite rumpa också. Hade tänkt mig detta upplägg:

ALLTID 1-2 UPPVÄRMNINGSSET!
Uppvärmning av rotatorkuffen 2x20 reps
Uppåtlutad hantelpress
Hammerpress
Liggande sidolyft(isolerar den yttersta delen av m deltoideus)
Sidolyft ss omvända flies
Donkeykick i cable 4x15 reps

Kör oftast 8-15 reps 4-6 set i varje övning. Försöker att ligga på tunga vikter men ändå hålla tekniken och klara alla reps. Om jag når faliure innan sista repset så droppar jag några kilo och kör igen. Målet är FALIURE! Försöker också att variera övningarna från pass till pass, i alla fall ordningsföljd, vikt eller antal reps. Kroppen vänjer sig sjukt fort vid nya omständigheter, så det gäller att chocka den varje gång;)








Cardio klart - nu MAT

Nu ska den bulgariska/ryska kulstötsdrottningen äta mat!

Cardion gick sjukt bra, dog emellanåt men återuppstod från de döda och körde 30 min aktiv cardio exkl 10 min uppvärmning/nervarvning. Kyckling och ris härnäst och sedan göra iordning mina matlådor till jobb. Pusspåer!

Cardio

Tänkte passa på att vila lite innan cardio idag, så här ligger jag med frukost i lilla magen och bara chillar. Har en trevlig träningsvärk som sprider sig från ländryggen ändå upp mot rhomboidéerna. Gillas starkt, det betyder att kroppen utsatts för nåt som den inte är van vid, förhoppningsvis måste kroppen superkompensera nu och bilda lite mukkler!
Nosade på 100kg i marklyft igår, blev 2x8 set med 100, sen sänkte jag till 85/90kg. Kändes bra! 

Bjuder på en liten före och efterbild idag igen, denna är bara från sommaren 2013 fram till nu, 2014. Gillar skarpt mina nya axlar;) och att fettet på armarna har släppt lite, fattar inte hur det kan lägga sig där?! Det kan lägga sig på andra ställen istället.. ;)





God morgon alla morgonpigga!

När ni läser detta så ligger jag förmodligen och sover i min sköna säng :) Blir ni avis nu? Hihi fördelen med att jobba natt.. man slipper det dåliga samvetet när man legat i sängen tills på eftermiddagen! Jag brukar sova till ungefär 14 om jag slutar vid 7, det känns lagom. Egentligen behöver min kropp ganska mycket sömn, men när jag bara jobbar 2-3 nätter i rad så fungerar det med 6-7 timmar. Försöker "sova ikapp" när jag är ledig :)
 
För att hålla huvudet igång brukar jag sitta och läsa på nätterna om det finns tillfälle, just nu läser jag anatomi faktiskt. Det är en hel del muskler som man ska kunna som massör, det har faktiskt hjälpt mig i min träning att läsa anatomi. Jag har fått mer förståelse för vilka muskler som aktiveras i vilka övningar och när jag tittar på människor som är riktigt nerdeffade försöker jag att tänka ut vilka muskler jag kan se osv. Det var riktigt roligt på Sweden Grand Prix faktiskt, det kryllade ju av muskelmänniskor :D Jag riktigt längtar tills det är min tur.. OCH!!!! Min bikini är på väg till min brevlåda! Kan man vara lyckligare?! Hoppas att den passar, håll tummarna för det..
 
Lördagens träningsschema säger cardio, vilket innebär 30 minuter skit-jävla-bajs-jobbiga löpintervaller. Men det har sin tjusning det med, känslan efteråt är underbar :) Antar att det är endorfinernas fel.. Funderar på att köra lite rumpa och mage efteråt(om kroppen orkar). Det är lite roligt att se tillbaka på gamla bilder på min rumpa, det har hänt en del där också vill jag lova!




Bättre sent än aldrig

23:39 är klockan när jag börjar skriva detta inlägg, natten har precis börjat. Utöver massage jobbar jag även inom vården med äldre. Mycket givande arbete måste jag säga, man får höra många intressanta livshistorier bland annat :) Men det kan vara ganska tufft också när livet närmar sig sitt slut. I alla fall jag har fått mig en tankeställare om att jag faktiskt inte är odödlig. Och när jag hör andra prata om sina världsliga problem(ja när jag klagar också såklart) så tänker jag ibland att vi ändå har det ganska bra. Vi kan klä oss, göra oss förstådda, förstå(till viss del) och vi har kontrollen över våra liv. Det är just det, kontrollen över våra egna liv, som många inte tror att de har. Möter många som säger "jag kan inte gå ner i vikt - jag kan inte träna och sköta maten som jag ska - jag kan inte gå upp i vikt" osv. Men grejen är att det kan du.
 
Innan jag träffade min underbara sambo mrkaisen.blogg.se så hade jag inte mycket koll på kosten i samband med min träning. Jag trodde att min kropp var precis så som den var skapt att se ut, jag kunde inte ändra den. Det gick icke! MEN, gott folk, jag började sakta men säkert att äta mer, sköta mina måltider och POFF så fick jag resultat. Idag är jag uppe på 2300 kcal om dagen och jag bygger muskler. Det är sjukt mycket mer än vad jag åt förut och det där med att vara en levande skalman? Ät och sovklocka? Ja, man vänjer sig. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu genom att jag sköter mina måltider. Mat gör så sjukt mycket med kroppen. Äter du inte regelbunder så sjunker blodsockret, du blir lättirriterad och presterar sämre i typ ALLT.  Så.. Varför inte sköta kosten? Börja simpelt.. Så som lite kesella/keso till mellanmål? Ta reda på fakta kring mat, ät mer protein. Kroppen består av celler som äter protein och bygger nya celler av protein, kolhydraterna blir till energi. Så lägg kolhydraterna där du behöver dem, tex kring träning eller innan och under jobb. Kost är inte "rocket science" som min coach Oliver sagt till mig, keep it simple. Ät bra mat, regelbundet och rör på dig. Det är inte svårare än så :) Kan du så kan jag!
 
Och är det någonting som jag inte kan, då tar jag reda på det! Det är ganska smidigt :)
 

Ryggslakt = CHECK DELUXE

Upplägget blev följande:
5 min roddmaskin
Marklyft
Stångrodd
Chins
Latsdrag ss pushdown i cable 
Hantelrodd

Bra pass måste jag säga! Älskar nya Jacked XX, ger grym energi och bra tryck. Just the way I like it!

Banan och Whey 100 från Body Science är i magen, nu ska jag tanka racerbilen o sen hem och äta med min bikinibrud!😘

Nytt inlägg senare!😍


Ryggslakt på G

Ytterligare en kroppsdel som jag måste bygga vidare på för att få den där X-formen. 

Funderar på att lägga in lite plyoövningar i mina pass, som avslut. Tanken bakom det är då att få upp spänsten i kroppen och öka pulsen lite till. Någon som har erfarenhet av plyoövningar? Vet att vi körde mycket spänst på gymnasiet i Olofström just för löpningens skull. Inte för att jag ska bli nån löpare nu men det kan väl inte vara nån nackdel med lite spänst? Läste dock att om man inte har rätt teknik och sätter kvantitet före kvalitét så kan man få problem i lederna. Rätt teknikskt utförande är A och O. Så om någon har tips om övningar eller erfarenhet av plyo, please share! 😃 

Avslutar med en bild på min rygg, bilden är bara nån vecka gammal.




Generation Iron

Blir lite spontant ikväll, jag, de stora grabbarna(Martin och Tim) och Generation Iron. Inte sett Generation Iron? Se den. Man får veta vad som försiggår i huvudet på en Champion, vilket är ganska intressant enligt mitt tycke! 

Proteinpannkakorna är nere, gör dem på äggvita(fluffigt från dunk), 2 hela ägg, casein från Body Science och valfria bär. Easy peasy! Vispar ihop allt och ner i pannan, det blir många pannkisar och mäktiga:) men det är superbra mot sötsug och man håller sig mätt LÄNGE❤️

Nu blir det lite aminosyror från Body Science (Berry tycker jag är godast) och Generation Iron. 

Godnatt med er!




Sol, mat och lite värme

Superhärligt väder här i Trelleborg, jag och sambon bestämde oss för att ta en promenad. Vi hamnade på en kulle i solen istället! 


Vi såg några kaniner som sprang och lekte. Kände mig lite som Alice i underlandet då. Men jag heter ju inte Alice kom jag på sen.. Så ingen tur i underlandet för mig! 

Mycket av dagen består av att passa in alla måltider, äter ca var 3-4 timme 5 mål om dagen. Kan låta mycket men man lär sig att äta rätt och kommer in i rutinerna. Då är det ganska skönt att ha ett kostschema att följa tycker jag och jag känner att jag alltid har bra med energi till träningspassen. You wanna be a PRO, act like one🔝 






Axelpass

 
 
Dagens axelpass såg ut så här:
Uppvärmning 8 minuter rodd
Uppvärmning av rotatorkuffen
Axelpress ss axelpress med stång (Dödligt)
Sidolyft(light weight baby)
Arnoldpress(för att pumpa ut det aaaallra sista)

Provade nya Jacked XX och jag kan ju säga att jag fick sjukt bra tryck i axlarna redan efter uppvärmningen! Riktigt nöjd och glad :) Sen januari har jag lagt väldigt mycket fokus på mina axlar, att få den där rundheten. Tycker att jag har lyckats ganska bra med utvecklingen sen januari faktiskt. Bilder före och efter kommer :)




MMSPORTS Malmö

Blev ett besök hos bästa MMSPORTS igår😎 vi handlade vaniljcasein, jordgubbscasein(lätt godaste smakerna EVER), ALC och mycket mer! Ska prova nya Jacked XX på mitt axelpass, blir intressant. Har tidigare kört bland annat Breach(älskar energin, trycket i musklerna och mängden beta alanine), jacked 3d(grymt fokus genom hela passet, bra tryck), arnold iron pump(sjukaste pumpen, riktigt bra på bröst eller axelpass😉)


Ha en riktigt bra dag! Skriver hur träningen har gått lite senare😎




RSS 2.0